groene thee is een zeer krachtige antioxidant en weert dus schadelijke vrije radicalen
de thee heeft daarom een gunstige invloed op aandoeningen met cel schade tot gevolg
groene thee is ook een psychische stimulans en zorgt voor een opwekkend effect voor het zenuwstelsel
de groene thee is handgeplukt en handgerold, de teacup en de gaiwan zijn handbeschilderd
De asperge, een zachte, delicate maar ook veelzijdig inzetbare groente zoals met deze verrassende combinaties van smaken
Earl grey is een zwarte thee die is gearomatiseerd met bergamotolie, de koek die ik erbij serveer heeft een bergamot curd
deze zomer en herfst hebben de vijgenstruiken in onze tuin een record gebroken; nog nooit was de oogst zo groot, hier zorgen ze samen met dragon en kaasjeskruid voor een heerlijke carpaccio
een borrelgerecht met onrijpe vijgen en feta pairing met een prachtige thee uit India
een prachtige groene thee geserveerd in mijn meest elegante glazen theepot
long jing is een top thee uit China, hier geserveerd bij een vegertarische kaviaar van biet
aardbeientaart, een favoriet dessert in de zomer, deze keer met een verrukkelijke karamelcrème en twee mooie theeën
kruiden- en bloemen infusies zijn heerlijke en gezonde drankjes, hier maken ze onderdeel uit van een frisse zomerse frambozen granita
bij het drinken uit kopjes van verschillende vormen en kleuren kun je de nadruk leggen op jouw persoonlijke voorkeuren
Gele thee is vrij zeldzaam en komt uit China, het productieproces is hetzelfde als bij groene thee maar dan met een extra stap genaamd ‘Most Heating’
witte thee heeft vaak een subtiele en zijdeachtige smaak en is goed te combineren met lichte groentegerechten zoals dit vegetarisch brood met groenten, kruiden, ei en kaas
witte thee is iets bijzonders…
de oorspronkelijke klassieke witte thee komt uit de provincie Fujian, China
Long Jing, een van de 10 bekendste theesoorten uit China, een vriendelijke, toegankelijke, verfrissende en veelzijdige thee en geeft hier een mooie tea & food pairing met de salade van boerenkool
de Chinezen noemen onze zwarte thee rode thee omdat dit de kleur van de thee is in het kopje
dit verrassend vegetarisch gebraad heeft vele aardse smaken, de thee zorgt voor zoetheid en een heerlijk bloemen aroma
een klein beetje zuur kan een gerecht al levendig maken en frisheid en diepgang aan ingrediënten geven
thee is geweldig met kaas, hoge temperaturen in de mond zorgen ervoor dat de vetten in de kaas sneller smelten en er meer aroma’s loskomen, uitgelicht de abdijkaas uit de Dordogne en een groene thee kaas uit de supermarkt
Tea & foodpairing bij het dessert , met een beroemde culinaire thee uit China, winter rabarber uit Beringe en kas aardbeien uit Baarlo
wist je dat je theeblaadjes ook kunt eten ?
je maakt gebruik van alle werkzame stoffen van het theeblad en er is no waste
met Houjicha kun je goed cocktails, mocktails en lattes maken zoals deze met mandarijn en havermelk
Houjicha is een Japanse groene thee die geroosterd wordt waardoor hij van groen naar mooi rood bruin kleurt
gebruik van de broccoli ook de stronk, je kunt er heerlijke chips van maken
tea & foodpairing met de Tangerine pu erh en een hartig vijgentaartje
een bijzondere gefermenteerde thee, hoe langer hij bewaard blijft, hoe unieker de smaak, er zijn twee varianten
er zijn 3 technieken om je eigen iced tea te maken, de hot brew, de cold brew en de shock brew
een tea & foodpairing met kaas, kersenchutney, een pittig kaaskoekje en groente zoetzuur
een tea & food pairing met een Lapsang Souchong, een Chinese zwarte thee met een uitgesproken rokerig aroma, dat is best een uitdaging
In de maanden april en mei woekert het onkruid zevenblad er weer op los, ik laat het ’tot op zekere hoogte’ gewoon z’n gang gaan want het is heel gezond en culinair inzetbaar
bij groene thee wordt in het theeproces bij de jonge theeblaadjes door het stomen of bakken het enzym polyfenoloxidase ( bruinkleuring ) uitgeschakeld en wordt de oxidatie van de bladeren abrupt gestopt
rooibos een gezonde ’thee’, geen echte thee van de theestruik Camellia sinensis maar van de Aspalathus linearis, een plant uit Zuid-Afrika
probeer ook eens een latte met rooibos, eentje zonder cafeïne die je ook in de avond kunt drinken
de zoete aardappel brengt me weer even terug in de Aljezur in Portugal, er wordt gezegd dat deze regio de lekkerste zoete aardappelen heeft
matcha is groene thee waarvan de blaadjes tot een poeder zijn fijngemalen, matcha heeft een unieke en moeilijk te beschrijven smaak, het is zowel mild als een beetje bitter en heeft een licht zilte geur
deze gezonde smoothie bowl is vegan en zit vol met groene groenten en matcha thee