Blog

Welkom op mijn blog, de plek om mijn kennis en events over vegetarisch eten en pure losse thee met jullie te delen, met recepten en heerlijke tea & food combinaties.

Ik hoop jullie te kunnen inspireren!

Volg me ook op Facebook of Instagram.


Kaas etagere

Een tea & foodpairing met kaas, kersenchutney, een pittig kaaskoekje en groente zoetzuur

Lapsang Souchong & Borekas

Een tea & food pairing met een Lapsang Souchong, een Chinese zwarte thee met een uitgesproken rokerig aroma, dat is best een uitdaging

Zevenblad soep

In de maanden april en mei woekert het onkruid zevenblad er weer op los, ik laat het ‘tot op zekere hoogte’ gewoon z’n gang gaan want het is heel gezond en culinair inzetbaar

groene thee

Bij groene thee wordt in het theeproces bij de jonge theeblaadjes door het stomen of bakken het enzym polyfenoloxidase ( bruinkleuring ) uitgeschakeld en wordt de oxidatie van de bladeren abrupt gestopt

Categorieën: Groene thee, Theesoorten

ROOIBOS

ROOIBOS een gezonde ‘thee’. Geen echte thee van de theestruik camellia sinensis maar een kruiden infusie. De smaak is lichtzoet en hij is cafeïnevrij en bevat veel antioxidanten

Rooibos Latte

Probeer ook eens een latte met rooibos, eentje zonder cafeïne die je ook in de avond kunt drinken

zoete aardappel toast ~ oolong

De zoete aardappel brengt me weer even terug in de Aljezur in Portugal, er wordt gezegd dat deze regio de lekkerste zoete aardappelen heeft, dit vanwege de ultieme combinatie van zon, vruchtbare grond en schone zeelucht, er wordt zelfs in november een heus zoete aardappel feest georganiseerd

Wat is matcha ?

Matcha is groene thee waarvan de blaadjes tot poeder zijn fijngemalen. Matcha heeft een unieke en moeilijk te beschrijven smaak, het is zowel mild als een beetje bitter en heeft een licht zilte geur. Het kan goed gedronken worden bij een zoet hapje, een mooie tegenhanger voor de lichte bitterheid in de Matcha

Categorieën: Matcha, Theesoorten

Hibiscus ‘thee’

Ayurveda gelooft sterk in de helende werking van voeding. Voeding als medicijn en brandstof voor het lichaam. Zo ook deze hibiscus-gemberthee vol antioxidanten en verhittende specerijen zoals kaneel en kruidnagel.

Matcha Smoothie bowl

Doe in de blender 1 in stukjes gesneden stengel bleekselderij, blad van 8 takjes basilicum, royale hand babyspinazie, het vruchtvlees van 1 avocado, rasp en sap van 2 limoenen, ca. 1 eetlepel ( naar smaak) Matcha poeder, 1,5 deciliter amandelmelk. Draai dit tot een zachte massa. Voor een verkoelende smoothie kun je nog een handje ijsblokjes in de blender mee draaien.

Categorieën: Matcha, Theesoorten