Blog

Welkom op mijn blog, de plek om mijn kennis en events over vegetarisch eten en pure losse thee met jullie te delen, met recepten en heerlijke tea & food combinaties.

Ik hoop jullie te kunnen inspireren!

Volg me ook op Facebook of Instagram.


silver needle

witte thee heeft vaak een subtiele en zijdeachtige smaak en is goed te combineren met lichte groentegerechten zoals dit vegetarisch brood met groenten, kruiden, ei en kaas

boerenkool salade & long jing

Long Jing, een van de 10 beste theesoorten uit China, een vriendelijke, toegankelijke, verfrissende en veelzijdige thee en geeft hier een mooie tea & food pairing met de salade van boerenkool

zwarte thee

de Chinezen noemen onze zwarte thee rode thee omdat dit de kleur van de thee is in het kopje

vegetarisch gebraad & lotus thee

dit verrassend vegetarisch gebraad heeft vele aardse smaken, de thee zorgt voor zoetheid en een heerlijk bloemen aroma

zuur, een van de vijf smaken

een klein beetje zuur kan een gerecht al levendig maken en frisheid en diepgang aan ingrediënten geven

thee & kaas borrel

thee is geweldig met kaas, hoge temperaturen in de mond zorgen ervoor dat de vetten in de kaas sneller smelten en er meer aroma’s loskomen, uitgelicht de abdijkaas uit de Dordogne en een groene thee kaas uit de supermarkt

Thee & dessert

Tea & foodpairing bij het dessert , met een beroemde culinaire thee uit China, winter rabarber uit Beringe en kas aardbeien uit Baarlo

theeblaadjes in de salade

wist je dat je theeblaadjes ook kunt eten ?
je maakt gebruik van alle werkzame stoffen van het theeblad en er is no waste

thee latte Houjicha

met Houjicha kun je goed cocktails, mocktails en lattes maken zoals deze met mandarijn en havermelk

Houjicha

Houjicha is een Japanse groene thee die geroosterd wordt waardoor hij van groen naar mooi rood bruin kleurt

broccoli chips & kukicha

gebruik van de broccoli ook de stronk, je kunt er heerlijke chips van maken

Vijgentaartje & pu erh

tea & foodpairing met de Tangerine pu erh en een hartig vijgentaartje

pu erh thee

een bijzondere gefermenteerde thee, hoe langer hij bewaard blijft, hoe unieker de smaak, er zijn twee varianten

Categorieën: Puerh thee, Theesoorten

icedtea – ijsthee

er zijn 3 technieken om je eigen iced tea te maken, de hot brew, de cold brew en de shock brew

kaas etagere

een tea & foodpairing met kaas, kersenchutney, een pittig kaaskoekje en groente zoetzuur

Lapsang Souchong & Borekas

een tea & food pairing met een Lapsang Souchong, een Chinese zwarte thee met een uitgesproken rokerig aroma, dat is best een uitdaging

Zevenblad soep

In de maanden april en mei woekert het onkruid zevenblad er weer op los, ik laat het ‘tot op zekere hoogte’ gewoon z’n gang gaan want het is heel gezond en culinair inzetbaar

groene thee

bij groene thee wordt in het theeproces bij de jonge theeblaadjes door het stomen of bakken het enzym polyfenoloxidase ( bruinkleuring ) uitgeschakeld en wordt de oxidatie van de bladeren abrupt gestopt

Categorieën: Groene thee, Theesoorten

rooibos

rooibos een gezonde ‘thee’, geen echte thee van de theestruik Camellia sinensis maar van de Aspalathus linearis, een plant uit Zuid-Afrika

rooibos latte

probeer ook eens een latte met rooibos, eentje zonder cafeïne die je ook in de avond kunt drinken

zoete aardappel toast ~ oolong

de zoete aardappel brengt me weer even terug in de Aljezur in Portugal, er wordt gezegd dat deze regio de lekkerste zoete aardappelen heeft

wat is matcha ?

matcha is groene thee waarvan de blaadjes tot een poeder zijn fijngemalen, matcha heeft een unieke en moeilijk te beschrijven smaak, het is zowel mild als een beetje bitter en heeft een licht zilte geur

Categorieën: Matcha, Theesoorten

matcha smoothie bowl

deze gezonde smoothie bowl is vegan en zit vol met groene groenten en matcha thee

Categorieën: Matcha, Theesoorten