Hibiscus & Honeybush

van gedroogde hibiscus bloemen kun je een heerlijke infusie maken, het heeft een bittere en zure smaak die lijkt op die van cranberries, ik maak graag een melange met wat zoetere tonen
er zijn honderden soorten hibiscus die variƫren door de locatie en het klimaat waarin ze groeien, de hibiscus Sabdariffa is de meest gebruikte om 'thee' van te maken, hij is rijk aan krachtige antioxidanten

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is aan-tafel-met-thee-granita-hibiscus-honeybush-blog.3-1024x1024.jpg


samen met een zoete Honeybush infusie (een plant die lijkt op Rooibos en groeit in Zuid-Afrika) , verse frambozen, rozenwater en een takje rozemarijn maakte ik er een frisse, zoete en kruidige granita van
heerlijk als voorafje, toetje of tussendoortje op een warme zomerdag

deze reuze hibiscus, die in mijn tuin staat, heeft een diameter van 20 tot soms wel 30 cm en het openen van de bloemen in de ochtend is prachtig om te zien en duurt maar liefst 1,5 uur


Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij