Houjicha

vegan thee latte met Houjicha en havermelk
& huisgemaakt bananen-havermout brood

de Houjicha is een Japanse groene geroosterde thee
door de thee op hoge temperatuur boven houtskool te roosteren krijgt de thee zijn mooie volle rooster smaak met zoete notige tonen
door de roostering blijft er een minimale hoeveelheid aan cafeïne over
een mooie thee dus voor de avond, voor kinderen en voor degene die de inname van cafeïne willen verminderen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is aan-tafel-met-thee-houjicha-mandarijn-latte.jpg

tea & foodpairing
ook is de thee goed in te zetten als begeleider van een maaltijd en als after-dinner thee
maar ook in mocktails en lattes is deze thee een succes, zoals bij deze vegan thee-latte met mandarijn en havermelk

de volle warme roostersmaak van de thee past goed bij het aardse maar ook zoete van bovenstaand schorseneer gerecht ook haalt hij de smaak van de walnoot naar boven, klik hier voor het recept van de schorseneren

huisgemaakte vegetarische taart in een jasje van witte kool bladeren met Stracchino kaas, de thee voegt wat zoetheid toe en versterkt de roostersmaak


Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij