vegan thee latte met Houjicha en havermelk
& huisgemaakt bananen-havermout brood
de Houjicha is een Japanse groene geroosterde thee
door de thee op hoge temperatuur boven houtskool te roosteren krijgt de thee zijn mooie volle rooster smaak met zoete notige tonen
door de roostering blijft er een minimale hoeveelheid aan cafeïne over
een mooie thee dus voor de avond, voor kinderen en voor degene die de inname van cafeïne willen verminderen
tea & foodpairing
ook is de thee goed in te zetten als begeleider van een maaltijd en als after-dinner thee
maar ook in mocktails en lattes is deze thee een succes, zoals bij deze vegan thee-latte met mandarijn en havermelk
de volle warme roostersmaak van de thee past goed bij het aardse maar ook zoete van bovenstaand schorseneer gerecht ook haalt hij de smaak van de walnoot naar boven, klik hier voor het recept van de schorseneren
huisgemaakte vegetarische taart in een jasje van witte kool bladeren met Stracchino kaas, de thee voegt wat zoetheid toe en versterkt de roostersmaak