Blog

Welkom op mijn blog, de plek om mijn kennis en events over vegetarisch eten en pure losse thee met jullie te delen, met recepten en heerlijke tea & food combinaties.

Ik hoop jullie te kunnen inspireren!

Volg me ook op Facebook of Instagram.


boerenkool salade & long jing

Long Jing, een van de 10 beste theesoorten uit China, een vriendelijke, toegankelijke, verfrissende en veelzijdige thee en geeft hier een mooie tea & food pairing met de salade van boerenkool

thee & kaas borrel

thee is geweldig met kaas, hoge temperaturen in de mond zorgen ervoor dat de vetten in de kaas sneller smelten en er meer aroma’s loskomen, uitgelicht de abdijkaas uit de Dordogne en een groene thee kaas uit de supermarkt

theeblaadjes in de salade

wist je dat je theeblaadjes ook kunt eten ?
je maakt gebruik van alle werkzame stoffen van het theeblad en er is no waste

thee latte Houjicha

met Houjicha kun je goed cocktails, mocktails en lattes maken zoals deze met mandarijn en havermelk

Houjicha

Houjicha is een Japanse groene thee die geroosterd wordt waardoor hij van groen naar mooi rood bruin kleurt

broccoli chips & kukicha

gebruik van de broccoli ook de stronk, je kunt er heerlijke chips van maken

icedtea – ijsthee

er zijn 3 technieken om je eigen iced tea te maken, de hot brew, de cold brew en de shock brew

Zevenblad soep

In de maanden april en mei woekert het onkruid zevenblad er weer op los, ik laat het ‘tot op zekere hoogte’ gewoon z’n gang gaan want het is heel gezond en culinair inzetbaar

groene thee

bij groene thee wordt in het theeproces bij de jonge theeblaadjes door het stomen of bakken het enzym polyfenoloxidase ( bruinkleuring ) uitgeschakeld en wordt de oxidatie van de bladeren abrupt gestopt

Categorieën: Groene thee, Theesoorten