groene thee is een zeer krachtige antioxidant en weert dus schadelijke vrije radicalen
de thee heeft daarom een gunstige invloed op aandoeningen met cel schade tot gevolg
groene thee is ook een psychische stimulans en zorgt voor een opwekkend effect voor het zenuwstelsel
de groene thee is handgeplukt en handgerold, de teacup en de gaiwan zijn handbeschilderd
een prachtige groene thee geserveerd in mijn meest elegante glazen theepot
long jing is een top thee uit China, hier geserveerd bij een vegertarische kaviaar van biet
Long Jing, een van de 10 bekendste theesoorten uit China, een vriendelijke, toegankelijke, verfrissende en veelzijdige thee en geeft hier een mooie tea & food pairing met de salade van boerenkool
thee is geweldig met kaas, hoge temperaturen in de mond zorgen ervoor dat de vetten in de kaas sneller smelten en er meer aroma’s loskomen, uitgelicht de abdijkaas uit de Dordogne en een groene thee kaas uit de supermarkt
wist je dat je theeblaadjes ook kunt eten ?
je maakt gebruik van alle werkzame stoffen van het theeblad en er is no waste
met Houjicha kun je goed cocktails, mocktails en lattes maken zoals deze met mandarijn en havermelk
Houjicha is een Japanse groene thee die geroosterd wordt waardoor hij van groen naar mooi rood bruin kleurt
gebruik van de broccoli ook de stronk, je kunt er heerlijke chips van maken
er zijn 3 technieken om je eigen iced tea te maken, de hot brew, de cold brew en de shock brew
In de maanden april en mei woekert het onkruid zevenblad er weer op los, ik laat het ’tot op zekere hoogte’ gewoon z’n gang gaan want het is heel gezond en culinair inzetbaar
bij groene thee wordt in het theeproces bij de jonge theeblaadjes door het stomen of bakken het enzym polyfenoloxidase ( bruinkleuring ) uitgeschakeld en wordt de oxidatie van de bladeren abrupt gestopt