thee is geweldig met kaas, hoge temperaturen in de mond zorgen ervoor dat de vetten in de kaas sneller smelten en er meer aroma’s loskomen
uitgelicht de abdijkaas uit de Dordogne en een groene thee kaas uit de supermarkt
tijdens een lunch in onze vakantie in de Dordogne Frankrijk maakte ik bij La Boutique Du Badaud in Sarlat ( een winkeltje en lunchroom met streekproducten ) kennis met deze ambachtelijk gemaakte kaas
de allerlekkerste Abdijkaas die ik ooit geproefd heb, Trappe d’Echourgnac, gemaakt in de nonnenabdij Echourgnac, Dordogne, een rauwmelkse kaas, half hard van structuur en gewassen met een notenlikeur uit de Périgord
tea & foodpairing
de abdijkaas combineerde ik met de oolong Wuyuan Rou Gui, een geroosterde Rock tea van een theeplantage op de beroemde Wuyuan Mountains en met de Thyolo Moto een zwarte thee die gerookt is op guave hout, afkomstig van een theeplantage in Malawi, zowel het roosteraroma als het rookaroma zorgen voor een verrijking
tea & foodpairing
met de jong belegen groene thee kaas uit de supermarkt probeerde ik de maar subtiel aanwezige smaak van de groene thee in de kaas te versterken, dat lukte aardig met de Gyokuro, een hoge kwaliteit thee uit Japan
de pairing met een groene thee van Jasmijnparels uit China maakte de kaas en ook de thee heel kruidig, het aroma van de jasmijn raakte hierbij wat op de achtergrond