De asperge, een zachte, delicate maar ook veelzijdig inzetbare groente zoals met deze verrassende combinaties van smaken
Earl grey is een zwarte thee die is gearomatiseerd met bergamotolie, de koek die ik erbij serveer heeft een bergamot curd
een prachtige groene thee geserveerd in mijn meest elegante glazen theepot
long jing is een top thee uit China, hier geserveerd bij een vegertarische kaviaar van biet
aardbeientaart, een favoriet dessert in de zomer, deze keer met een verrukkelijke karamelcrème en twee mooie theeën
ik ben dol op kersen, vers van de boom het lekkerst maar ook in de keuken zijn de bereidingen met kersen legio
Gele thee is vrij zeldzaam en komt uit China, het productieproces is hetzelfde als bij groene thee maar dan met een extra stap genaamd ‘Most Heating’
witte thee heeft vaak een subtiele en zijdeachtige smaak en is goed te combineren met lichte groentegerechten zoals dit vegetarisch brood met groenten, kruiden, ei en kaas
witte thee is iets bijzonders…
de oorspronkelijke klassieke witte thee komt uit de provincie Fujian, China
Long Jing, een van de 10 bekendste theesoorten uit China, een vriendelijke, toegankelijke, verfrissende en veelzijdige thee en geeft hier een mooie tea & food pairing met de salade van boerenkool
de Chinezen noemen onze zwarte thee rode thee omdat dit de kleur van de thee is in het kopje
thee is geweldig met kaas, hoge temperaturen in de mond zorgen ervoor dat de vetten in de kaas sneller smelten en er meer aroma’s loskomen, uitgelicht de abdijkaas uit de Dordogne en een groene thee kaas uit de supermarkt
Tea & foodpairing bij het dessert , met een beroemde culinaire thee uit China, winter rabarber uit Beringe en kas aardbeien uit Baarlo
wist je dat je theeblaadjes ook kunt eten ?
je maakt gebruik van alle werkzame stoffen van het theeblad en er is no waste
met Houjicha kun je goed cocktails, mocktails en lattes maken zoals deze met mandarijn en havermelk
Houjicha is een Japanse groene thee die geroosterd wordt waardoor hij van groen naar mooi rood bruin kleurt
deze cake met vijgen is echt bijzonder, glutenvrij door het gebruik van amandelmeel, aardappels en kikkererwten
tea & foodpairing met de Tangerine pu erh en een hartig vijgentaartje
een thee & chocolade pairing met een 100% chocolade Original Beans uit Cusco, Peru
een tea & foodpairing met kaas, kersenchutney, een pittig kaaskoekje en groente zoetzuur
een tea & food pairing met een Lapsang Souchong, een Chinese zwarte thee met een uitgesproken rokerig aroma, dat is best een uitdaging
In de maanden april en mei woekert het onkruid zevenblad er weer op los, ik laat het ’tot op zekere hoogte’ gewoon z’n gang gaan want het is heel gezond en culinair inzetbaar
de zoete aardappel brengt me weer even terug in de Aljezur in Portugal, er wordt gezegd dat deze regio de lekkerste zoete aardappelen heeft
deze Houjicha is een thee afkomstig uit Uji, Japan, op natuurlijke wijze geteeld zonder het gebruik van pesticiden en met behulp van natuurlijke biologische kunstmest
Tea & foodpairing pavlova biet meringue met een supreme Oolong thee uit Zhong Xin Nin, Wudong, China