Blog

Welkom op mijn blog, de plek om mijn kennis en events over vegetarisch eten en pure losse thee met jullie te delen, met recepten en heerlijke tea & food combinaties.

Ik hoop jullie te kunnen inspireren!

Volg me ook op Facebook of Instagram.


asperges, behalve zacht en delicaat ook gezond en veelzijdig

De asperge, een zachte, delicate maar ook veelzijdig inzetbare groente zoals met deze verrassende combinaties van smaken

Smaakexplosie van citrus

Earl grey is een zwarte thee die is gearomatiseerd met bergamotolie, de koek die ik erbij serveer heeft een bergamot curd

thee beleven met long jing

een prachtige groene thee geserveerd in mijn meest elegante glazen theepot

Long Jing China & bietkaviaar op een blini

long jing is een top thee uit China, hier geserveerd bij een vegertarische kaviaar van biet

aardbeientaart & thee

aardbeientaart, een favoriet dessert in de zomer, deze keer met een verrukkelijke karamelcrème en twee mooie theeën

kersenseizoen

ik ben dol op kersen, vers van de boom het lekkerst maar ook in de keuken zijn de bereidingen met kersen legio

gele thee

Gele thee is vrij zeldzaam en komt uit China, het productieproces is hetzelfde als bij groene thee maar dan met een extra stap genaamd ‘Most Heating’

silver needle

witte thee heeft vaak een subtiele en zijdeachtige smaak en is goed te combineren met lichte groentegerechten zoals dit vegetarisch brood met groenten, kruiden, ei en kaas

witte thee

witte thee is iets bijzonders…
de oorspronkelijke klassieke witte thee komt uit de provincie Fujian, China

boerenkool salade & long jing

Long Jing, een van de 10 bekendste theesoorten uit China, een vriendelijke, toegankelijke, verfrissende en veelzijdige thee en geeft hier een mooie tea & food pairing met de salade van boerenkool

zwarte thee

de Chinezen noemen onze zwarte thee rode thee omdat dit de kleur van de thee is in het kopje

thee & kaas borrel

thee is geweldig met kaas, hoge temperaturen in de mond zorgen ervoor dat de vetten in de kaas sneller smelten en er meer aroma’s loskomen, uitgelicht de abdijkaas uit de Dordogne en een groene thee kaas uit de supermarkt

Thee & dessert

Tea & foodpairing bij het dessert , met een beroemde culinaire thee uit China, winter rabarber uit Beringe en kas aardbeien uit Baarlo

theeblaadjes in de salade

wist je dat je theeblaadjes ook kunt eten ?
je maakt gebruik van alle werkzame stoffen van het theeblad en er is no waste

thee latte Houjicha

met Houjicha kun je goed cocktails, mocktails en lattes maken zoals deze met mandarijn en havermelk

Houjicha

Houjicha is een Japanse groene thee die geroosterd wordt waardoor hij van groen naar mooi rood bruin kleurt

Vijgencake glutenvrij

deze cake met vijgen is echt bijzonder, glutenvrij door het gebruik van amandelmeel, aardappels en kikkererwten

Vijgentaartje & pu erh

tea & foodpairing met de Tangerine pu erh en een hartig vijgentaartje

thee & chocolade plank

een thee & chocolade pairing met een 100% chocolade Original Beans uit Cusco, Peru

kaas etagere

een tea & foodpairing met kaas, kersenchutney, een pittig kaaskoekje en groente zoetzuur

Lapsang Souchong & Borekas

een tea & food pairing met een Lapsang Souchong, een Chinese zwarte thee met een uitgesproken rokerig aroma, dat is best een uitdaging

Zevenblad soep

In de maanden april en mei woekert het onkruid zevenblad er weer op los, ik laat het ’tot op zekere hoogte’ gewoon z’n gang gaan want het is heel gezond en culinair inzetbaar

zoete aardappel toast ~ oolong

de zoete aardappel brengt me weer even terug in de Aljezur in Portugal, er wordt gezegd dat deze regio de lekkerste zoete aardappelen heeft

schorseneren & Houjicha Japan

deze Houjicha is een thee afkomstig uit Uji, Japan, op natuurlijke wijze geteeld zonder het gebruik van pesticiden en met behulp van natuurlijke biologische kunstmest

pavlova biet meringue & Oolong

Tea & foodpairing pavlova biet meringue met een supreme Oolong thee uit Zhong Xin Nin, Wudong, China