Blog

Welkom op mijn blog, de plek om mijn kennis en events over vegetarisch eten en pure losse thee met jullie te delen, met recepten en heerlijke tea & food combinaties.

Ik hoop jullie te kunnen inspireren!

Volg me ook op Facebook of Instagram.


thee latte Houjicha

met Houjicha kun je goed cocktails, mocktails en lattes maken zoals deze met mandarijn en havermelk

Houjicha

Houjicha is een Japanse groene thee die geroosterd wordt waardoor hij van groen naar mooi rood bruin kleurt

Vijgencake glutenvrij

deze cake met vijgen is echt bijzonder, glutenvrij door het gebruik van amandelmeel, aardappels en kikkererwten

Vijgentaartje & pu erh

tea & foodpairing met de Tangerine pu erh en een hartig vijgentaartje

Thee & chocolade plank

Een thee & chocolade pairing met een 100% chocolade Original Beans uit Cusco, Peru

Kaas etagere

Een tea & foodpairing met kaas, kersenchutney, een pittig kaaskoekje en groente zoetzuur

Lapsang Souchong & Borekas

Een tea & food pairing met een Lapsang Souchong, een Chinese zwarte thee met een uitgesproken rokerig aroma, dat is best een uitdaging

Zevenblad soep

In de maanden april en mei woekert het onkruid zevenblad er weer op los, ik laat het ‘tot op zekere hoogte’ gewoon z’n gang gaan want het is heel gezond en culinair inzetbaar

zoete aardappel toast ~ oolong

de zoete aardappel brengt me weer even terug in de Aljezur in Portugal, er wordt gezegd dat deze regio de lekkerste zoete aardappelen heeft

Schorseneren & Houjicha Japan

Deze Houjicha is een thee afkomstig uit Uji, Japan, op natuurlijke wijze geteeld zonder het gebruik van pesticiden en met behulp van natuurlijke biologische kunstmest. Houjicha wordt gemaakt van de groene thee Sencha of Bancha, die op hoge temperatuur wordt geroosterd, hierdoor krijgt de thee een toegankelijke milde smaak en tevens verdwijnt de meeste cafeïne, hierdoor is deze thee ook prima te drinken voor kinderen en ook geschikt voor ’s avonds.

Pavlova biet meringue & Oolong thee China

Tea & foodpairing de thee, Supreme Oolong thee uit Zhong Xin Nin, Wudong, provincie Guangdong, China ook wel Phoenix Honey Orchid genoemd, heeft een neus van bosvruchten, lychee en tarwe en een smaak die doet denken aan exotische bloemen, tropisch fruit en honing en onderstreept nog eens alle zoete smaken van de pavlova.