thee & chocolade plank

een tea & foodpairing met 100% chocolade Original Beans, dat was een huiswerkopdracht van een training bij de International Tea & Coffee Academy, chocola met Chuncho cacaobonen uit Cusco Peru, een prijswinnaar en in deze vorm best zeldzaam heb ik gelezen

op de plank een proeverij met de Tangerine shu puerh, een postgefermenteerde thee in een mandarijnenschil, de White Moonlight, een witte thee van de Camellia sinensis Assamica- variëteit, de Shan cha, een wilde rode (zwarte) zoete thee uit Nantou Taiwan, de Gyokuro een krachtige groene thee uit Japan, de Da Hong Pao, een beroemde donkere oolong uit China en de chocolade munt, een kruideninfusie uit de tuin, die mocht wat mij betreft niet ontbreken, een verrassend resultaat met meer dan 1 winnaar....

de eerste drie genoemde theeën maakten de chocola zuur en gaven een scherp, droog en wrang mondgevoel, geen goede pairings

de andere waren alle drie succesvol, de pairing met de groene Gyokuro, gezet met een hoge dosering en een korte trektijd, was verrukkelijk, de chocola werd zoet en de theesmaak werd nog intenser

bij de oolong Da Hong Pao kreeg de chocola een verrassend paddenstoelen aroma, het leek wel gedroogd eekhoorntjesbrood, de thee werd fruitig

als laatste de chocolademunt, ook een prachtige combinatie, de munt infusie krijgt nog meer chocolade aroma en de chocola neemt weer het 'After eight' aroma van de munt over

de 3 winnaars Da Hong Pao, Gyokuro, chocolademunt

Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij