een tea & foodpairing met 100% chocolade Original Beans, dat was een huiswerkopdracht van een training bij de International Tea & Coffee Academy, chocola met Chuncho cacaobonen uit Cusco Peru, een prijswinnaar en in deze vorm best zeldzaam heb ik gelezen
op de plank een proeverij met de Tangerine shu puerh, een postgefermenteerde thee in een mandarijnenschil, de White Moonlight, een witte thee van de Camellia sinensis Assamica- variëteit, de Shan cha, een wilde rode (zwarte) zoete thee uit Nantou Taiwan, de Gyokuro een krachtige groene thee uit Japan, de Da Hong Pao, een beroemde donkere oolong uit China en de chocolade munt, een kruideninfusie uit de tuin, die mocht wat mij betreft niet ontbreken, een verrassend resultaat met meer dan 1 winnaar....
de eerste drie genoemde theeën maakten de chocola zuur en gaven een scherp, droog en wrang mondgevoel, geen goede pairings
de andere waren alle drie succesvol, de pairing met de groene Gyokuro, gezet met een hoge dosering en een korte trektijd, was verrukkelijk, de chocola werd zoet en de theesmaak werd nog intenser
bij de oolong Da Hong Pao kreeg de chocola een verrassend paddenstoelen aroma, het leek wel gedroogd eekhoorntjesbrood, de thee werd fruitig
als laatste de chocolademunt, ook een prachtige combinatie, de munt infusie krijgt nog meer chocolade aroma en de chocola neemt weer het 'After eight' aroma van de munt over