tea & foodpairing met kers
naast de pure losse thee kun je ook met kruideninfusies mooie combinaties maken
door dezelfde kruiden / aroma's te kiezen in zowel het gerecht als in de infusie zorg je voor smaakversterking
kersenclafoutis
het is mijn gewoonte om in het kersenseizoen te starten met een clafoutis, een van oorsprong Frans dessert dat traditioneel met kersen wordt gemaakt
Kruideninfusie
een infusie van Japans kersenblad, een kruidig drankje met veel kersenaroma's
gedroogd kersenblad
kersenchutney
deze huisgemaakte chutney is pittig en kruidig van smaak en een goede begeleider bij belegen of oude kaas
thee
een infusie van de Chinese witte thee Bai Mu Dan met een takje dragon
rijstsalade met kersen
salade van geroosterde kersen, zwarte rijst, walnoot, pecorino, peterselie en munt, het roosteren van kersen zorgt voor zoete, kruidige en nootachtige aroma's en dat gaat weer goed samen met de zwarte rijst
kruideninfusie
een infusie met munt en citroenverbena, het gerecht wordt frisser en het muntaroma wordt versterkt
eetbare bloemen oost-indische kers en witte dahlia
*kruiden & bloemen uit de tuin * kersen fruitbedrijf Heijnen * recept salade Ottolenghi