kersenseizoen

tea & foodpairing met kers
naast de pure losse thee kun je ook met kruideninfusies mooie combinaties maken
door dezelfde kruiden / aroma's te kiezen in zowel het gerecht als in de infusie zorg je voor smaakversterking

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is aan-tafel-met-thee-blog-kersen-clafoutis2-1024x1024.jpg

kersenclafoutis
het is mijn gewoonte om in het kersenseizoen te starten met een clafoutis, een van oorsprong Frans dessert dat traditioneel met kersen wordt gemaakt

Kruideninfusie
een infusie van Japans kersenblad, een kruidig drankje met veel kersenaroma's

gedroogd kersenblad

kersenchutney
deze huisgemaakte chutney is pittig en kruidig van smaak en een goede begeleider bij belegen of oude kaas

thee
een infusie van de Chinese witte thee Bai Mu Dan met een takje dragon

rijstsalade met kersen
salade van geroosterde kersen, zwarte rijst, walnoot, pecorino, peterselie en munt, het roosteren van kersen zorgt voor zoete, kruidige en nootachtige aroma's en dat gaat weer goed samen met de zwarte rijst

kruideninfusie
een infusie met munt en citroenverbena, het gerecht wordt frisser en het muntaroma wordt versterkt

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is aan-tafel-met-thee-blog-kersen-kruideninfusies.1-1-1024x1024.jpg

eetbare bloemen oost-indische kers en witte dahlia

*kruiden & bloemen uit de tuin * kersen fruitbedrijf Heijnen * recept salade Ottolenghi


Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij