pavlova biet meringue & Oolong

oolong=china

Tea & foodpairing de thee, Supreme Oolong thee uit Zhong Xin Nin, Wudong, provincie Guangdong, China ook wel Phoenix Honey Orchid genoemd, heeft een neus van bosvruchten, lychee en tarwe en een smaak die doet denken aan exotische bloemen, tropisch fruit en honing en onderstreept nog eens alle zoete smaken van de pavlova
de inspiratie voor dit gerecht komt uit De Gezonde Bourgondiër van Jacinta Bokma, zij voegt ook nog 1 lepel honing toe, maar die kun je gerust weglaten want voor de honingsmaak zorgt deze heerlijke thee  

de pavlova op de foto is echt een guilty pleasure, door ook bietenpoeder aan de meringue toe te voegen kom je met minder suiker toe, die zorgt namelijk op een natuurlijke manier voor een zachte zoete toets, daarnaast heb je meteen een natuurlijke kleurstof te pakken, ook de toegevoegde stukjes gedroogde appel en de pairing met een zoete thee zorgen voor natuurlijke zoetheid

Ingrediënten

  • 200 gram rood fruit zoals blauwe bessen, frambozen, bramen of aardbeien
  • 250 ml crème fraiche
  • meringues gezoet met suiker en bietenpoeder of andere meringues of schuimpjes
  • gedroogd fruit zoals appel of frambozen
  • een goede pistache- hazelnoot- of andere notenolie
  • pistache noten
  • kruiden zoals dille en munt

Bereidingswijze

  • meng de crème fraiche met bietenpoeder of een beetje sap van het rood fruit
  • smeer het uit op het bord
  • verdeel de stukken meringue, het rood- en gedroogd fruit en gehakte pistache noten over de crème fraiche
  • verdeel er wat notenolie over en garneer met de kruiden

Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij