long jing oftewel dragon well, een groene thee uit Hang Zhou Shan, Xi Hu, Zhejiang, is een van de 10 beste Chinese theesoorten en heeft al een geschiedenis vanaf de ming-dynastie (1368-1644) , de naam is ontstaan doordat een rots bij de waterbron op een drakenkop leek
smaak en aroma's
een vriendelijke, toegankelijke, verfrissende en veelzijdige thee met kruidige en notige aroma's maar hij heeft ook iets bloemigs en daarnaast een lange zoete nasmaak
coldbrew
ook koud is hij heerlijk, alleen maar natuurlijk zoet, geen bitterheid en met minder cafeïne
doe 10 gram thee in een glazen theepot of kan en schenk er 0,5 liter spa-reine of gefilterd water op, laat dit afgesloten in de koelkast voor minimaal 6 uur trekken
dancing leaves
traditioneel gedronken in een longdrinkglas, de thee heeft een plat langwerpig jadegroen blad en de blaadjes dansen in het glas
rauwe boerenkool salade
een salade met boerenkool, snijbiet, zeekraal en avocado, topping van granaatappelpitten, pompoenpitten en de zoetzure appel Pinova , met een dressing van olijfolie, rodewijn azijn, honing, mosterd en knoflook
de stukjes boerenkool en snijbiet heb ik voorafgaand gemasseerd met zout, peper en olijfolie en daarna nog met de geprakte avocado, dat zorgt voor een zachtere structuur en beter mondgevoel
tea & foodpairing
de salade wordt smeuïger en zoeter, ook de notigheid van de thee verrijkt het gerecht, de thee behoudt zijn heerlijke smaak en aroma's