boerenkool salade & long jing

long jing oftewel dragon well, een groene thee uit Hang Zhou Shan, Xi Hu, Zhejiang, is een van de 10 beste Chinese theesoorten en heeft al een geschiedenis vanaf de ming-dynastie (1368-1644) , de naam is ontstaan doordat een rots bij de waterbron op een drakenkop leek

smaak en aroma's
een vriendelijke, toegankelijke, verfrissende en veelzijdige thee met kruidige en notige aroma's maar hij heeft ook iets bloemigs en daarnaast een lange zoete nasmaak

coldbrew
ook koud is hij heerlijk, alleen maar natuurlijk zoet, geen bitterheid en met minder cafeïne
doe 10 gram thee in een glazen theepot of kan en schenk er 0,5 liter spa-reine of gefilterd water op, laat dit afgesloten in de koelkast voor minimaal 6 uur trekken

dancing leaves
traditioneel gedronken in een longdrinkglas, de thee heeft een plat langwerpig jadegroen blad en de blaadjes dansen in het glas

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is aan-tafel-met-thee-blog-longjing-boerenkool-salade3-1024x1024.jpg

rauwe boerenkool salade
een salade met boerenkool, snijbiet, zeekraal en avocado, topping van granaatappelpitten, pompoenpitten en de zoetzure appel Pinova , met een dressing van olijfolie, rodewijn azijn, honing, mosterd en knoflook
de stukjes boerenkool en snijbiet heb ik voorafgaand gemasseerd met zout, peper en olijfolie en daarna nog met de geprakte avocado, dat zorgt voor een zachtere structuur en beter mondgevoel

tea & foodpairing
de salade wordt smeuïger en zoeter, ook de notigheid van de thee verrijkt het gerecht, de thee behoudt zijn heerlijke smaak en aroma's


Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij