Blog

Welkom op mijn blog, de plek om mijn kennis en events over vegetarisch eten en pure losse thee met jullie te delen, met recepten en heerlijke tea & food combinaties.

Ik hoop jullie te kunnen inspireren!

Volg me ook op Facebook of Instagram.


asperges, behalve zacht en delicaat ook gezond en veelzijdig

De asperge, een zachte, delicate maar ook veelzijdig inzetbare groente zoals met deze verrassende combinaties van smaken

gevuld vijgenblad & witte thee darjeeling

een borrelgerecht met onrijpe vijgen en feta pairing met een prachtige thee uit India

witte thee

witte thee is iets bijzonders…
de oorspronkelijke klassieke witte thee komt uit de provincie Fujian, China

wortel caroussel

de wortel steelt de show….

Categorieën: Groente, Vegetarisch, Wortel

wilde paddenstoelen tartaar

Wilde paddenstoelen tartaar * edelgist soubise * rode quinoa
een gerecht uit de plantaardige keuken van Yerba

boerenkool salade & long jing

Long Jing, een van de 10 bekendste theesoorten uit China, een vriendelijke, toegankelijke, verfrissende en veelzijdige thee en geeft hier een mooie tea & food pairing met de salade van boerenkool

bitter, een van de vijf smaken

bitter is waarschijnlijk de minst populaire smaak van allemaal, maar sommige bitters hebben een heel bruikbare invloed op ons eten
overal ter wereld zijn thee, koffie, bier, wijn en chocolade favoriet, hun gemeenschappelijk kenmerk is dat ze bitter kunnen zijn

vegetarisch gebraad & lotus thee

dit verrassend vegetarisch gebraad heeft vele aardse smaken, de thee zorgt voor zoetheid en een heerlijk bloemen aroma

zuur, een van de vijf smaken

een klein beetje zuur kan een gerecht al levendig maken en frisheid en diepgang aan ingrediënten geven

Vijgencake glutenvrij

deze cake met vijgen is echt bijzonder, glutenvrij door het gebruik van amandelmeel, aardappels en kikkererwten

kaas etagere

een tea & foodpairing met kaas, kersenchutney, een pittig kaaskoekje en groente zoetzuur

Lapsang Souchong & Borekas

een tea & food pairing met een Lapsang Souchong, een Chinese zwarte thee met een uitgesproken rokerig aroma, dat is best een uitdaging

eetbare bloemenkrans

een finishing touch met eetbare bloemen en kruiden in bloei zorgt voor een kleurrijk gerecht bij deze bloemenkrans