gevuld vijgenblad & witte thee darjeeling

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is aan-tafel-met-thee-blog-feta-in-vijgenblad-darjeeling-wittethee.8-1024x1024.jpg

onrijpe vijgen
er zijn altijd vijgen die vroegtijdig van de struik vallen of uiteindelijk niet rijp worden, Yvette van Boven laat in haar kookboek Van Boven in het wild zien hoe je ze culinair kunt inzetten

de in schijfjes gesneden vijgen worden samen met feta, knoflook, citroenzeste, citroensap en olijfolie ingepakt in geweekte vijgenbladeren die tijdens het garen in de oven een speciaal zacht en zoet aroma toevoegen
het resultaat is een zeer smaakvol en #nowaste borrelgerecht

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is aan-tafel-met-thee-blog-feta-in-vijgenblad-darjeeling-wittethee.2-1024x1024.jpg

tea & foodpairing
bij dit borrelgerecht zou een witbiertje, witte wijn of rosé niet misstaan, maar wat denk je van een mooie witte thee ?

tea & foodpairing is buiten alle kennis en handvatten die ik heb vooral heel veel proeven, je weet nooit precies hoe het uitpakt, ik ging deze keer aan de slag met een witte thee uit India

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is aan-tafel-met-thee-blog-feta-in-vijgenblad-darjeeling-wittethee.4-1024x1024.jpg

Rohini Jethi Kupi Darjeeling
een vroege eerste pluk ( first flush ) thee van afgelopen januari, afkomstig van de theeplantage Rohini
het productieproces is kort, na de pluk worden de blaadjes alleen maar langzaam gedroogd
de smaak wordt omschreven als levendig, robuust, fluweelzacht, muscatel en granig

bij de pairing wordt het zoete en frisse aroma van het vijgenblad, wat je terug proeft in de feta, versterkt, de schijfjes vijg krijgen de zoetheid van een gedroogde vijg
de thee behoudt zijn robuuste en levendige smaak en het muscatel aroma wordt versterkt
alles samen geeft een heerlijke lange nasmaak, helemaal tevreden met het resultaat

Wil je meer weten over witte thee ? klik hier


Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij