onrijpe vijgen
er zijn altijd vijgen die vroegtijdig van de struik vallen of uiteindelijk niet rijp worden, Yvette van Boven laat in haar kookboek Van Boven in het wild zien hoe je ze culinair kunt inzetten
de in schijfjes gesneden vijgen worden samen met feta, knoflook, citroenzeste, citroensap en olijfolie ingepakt in geweekte vijgenbladeren die tijdens het garen in de oven een speciaal zacht en zoet aroma toevoegen
het resultaat is een zeer smaakvol en #nowaste borrelgerecht
tea & foodpairing
bij dit borrelgerecht zou een witbiertje, witte wijn of rosé niet misstaan, maar wat denk je van een mooie witte thee ?
tea & foodpairing is buiten alle kennis en handvatten die ik heb vooral heel veel proeven, je weet nooit precies hoe het uitpakt, ik ging deze keer aan de slag met een witte thee uit India
Rohini Jethi Kupi Darjeeling
een vroege eerste pluk ( first flush ) thee van afgelopen januari, afkomstig van de theeplantage Rohini
het productieproces is kort, na de pluk worden de blaadjes alleen maar langzaam gedroogd
de smaak wordt omschreven als levendig, robuust, fluweelzacht, muscatel en granig
bij de pairing wordt het zoete en frisse aroma van het vijgenblad, wat je terug proeft in de feta, versterkt, de schijfjes vijg krijgen de zoetheid van een gedroogde vijg
de thee behoudt zijn robuuste en levendige smaak en het muscatel aroma wordt versterkt
alles samen geeft een heerlijke lange nasmaak, helemaal tevreden met het resultaat
Wil je meer weten over witte thee ? klik hier