eetbare bloemenkrans

als je je verdiept in eetbare bloemen sta je er versteld van wat er in je tuin allemaal eetbaar is
zoals het mooie lila bloemetje van de Hosta oftewel Hartlelie, knapperig, lichtzoet en heel decoratief
ik verwerkte ze samen met de goudsbloemen, Oost-Indische kers, Bernagie komkommerkruid, Dianthus Chinese anjer en bloemetjes van rucola, munt en de oregano-tijm in deze bloemenkrans
de kruiden bieslook, peterselie, tijm, rozemarijn en oregano zijn de smaakmakers in de gewokte groente

werkwijze bloemenkrans
de gekookte pandanrijst meng je met de losse blaadjes van de goudsbloem en leg je in het midden op het bord
de groenten, wortel, paprika, bleekselderij, prei, knoflook en ui, snij je in kleine en gelijke stukjes en wok je met gemalen koriander in een pan, je brengt het groenten mengsel op smaak met verse kruiden, peper en een mooie zeezout en je verdeelt de groente rondom
als finishing touch de eetbare bloemen
heerlijk met feta en groene asperges in zoetzuur

inspiratiebronnen waren mijn tuin en het boek van
Anna Koster 'Bloemen met smaak'
de foto's zijn gemaakt door Jules


Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij