Blog

Welkom op mijn blog, de plek om mijn kennis en events over vegetarisch eten en pure losse thee met jullie te delen, met recepten en heerlijke tea & food combinaties.

Ik hoop jullie te kunnen inspireren!

Volg me ook op Facebook of Instagram.


asperges, behalve zacht en delicaat ook gezond en veelzijdig

De asperge, een zachte, delicate maar ook veelzijdig inzetbare groente zoals met deze verrassende combinaties van smaken

feestelijke thee-mocktail

een thee-mocktail met kombucha, fruit, groente en eetbare bloemen

Long Jing China & bietkaviaar op een blini

long jing is een top thee uit China, hier geserveerd bij een vegertarische kaviaar van biet

wortel caroussel

de wortel steelt de show….

Categorieën: Groente, Vegetarisch, Wortel

wilde paddenstoelen tartaar

Wilde paddenstoelen tartaar * edelgist soubise * rode quinoa
een gerecht uit de plantaardige keuken van Yerba

vegetarisch gebraad & lotus thee

dit verrassend vegetarisch gebraad heeft vele aardse smaken, de thee zorgt voor zoetheid en een heerlijk bloemen aroma

Thee & dessert

Tea & foodpairing bij het dessert , met een beroemde culinaire thee uit China, winter rabarber uit Beringe en kas aardbeien uit Baarlo

theeblaadjes in de salade

wist je dat je theeblaadjes ook kunt eten ?
je maakt gebruik van alle werkzame stoffen van het theeblad en er is no waste

Groenten

vaak laat ik me leiden door het aanbod in de groentewinkel en komt de inspiratie voor de gerechten vanzelf

Categorieën: Groente

groente risotto

een groente risotto, voedzamer en gezonder dan de traditionele, minder koolhydraten en meer bite

broccoli chips & kukicha

gebruik van de broccoli ook de stronk, je kunt er heerlijke chips van maken

eetbare bloemenkrans

een finishing touch met eetbare bloemen en kruiden in bloei zorgt voor een kleurrijk gerecht bij deze bloemenkrans

asperges wit, groen en paars

aan tafel met witte, groene en paarse asperges, een impressie van het asperge seizoen in mijn keuken

Categorieën: Asperge, Groente