Thee & dessert

gerecht
geglaceerde winter rabarber, krokante rabarber schillen, smaakvolle kas aardbei, kokos crumble, Griekse yoghurt, poeder van rode biet meringue

thee
bij elke theesoort bepaalt het land van herkomst, het klimaat, het plukken en het productieproces de smaak
witte thee
Bai Mu Dan, een witte biologisch geteelde thee uit China
witte thee is bijna niet geoxideerd, de enzymen ( polyfenolen) van de theeblaadjes ondergaan na het plukken door verwelking een natuurlijk chemisch proces dat zorgt voor de uiteindelijke smaak en het aroma, na verwelking worden ze verhit / gedroogd en verpakt

tea & foodpairing
de aardbei krijgt meer smaak, de rabarber verliest wat zuur, de Griekse yoghurt neigt naar crème fraîche en de rabarber schillen smelten weg als eetpapier, daarnaast zorgt de thee voor een mooie verbinding van alle smaken op het bord

eet lokaal , koop lokaal
een smaakvolle kas aardbei van Manders uit Baarlo en mooie dunne winter rabarber van Linders uit Beringe
de witte thee vind je bij de food@homeshop van Gommianz, Pastoor Huijbenplein 28, Panningen


Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij