gerecht
geglaceerde winter rabarber, krokante rabarber schillen, smaakvolle kas aardbei, kokos crumble, Griekse yoghurt, poeder van rode biet meringue
thee
bij elke theesoort bepaalt het land van herkomst, het klimaat, het plukken en het productieproces de smaak
witte thee
Bai Mu Dan, een witte biologisch geteelde thee uit China
witte thee is bijna niet geoxideerd, de enzymen ( polyfenolen) van de theeblaadjes ondergaan na het plukken door verwelking een natuurlijk chemisch proces dat zorgt voor de uiteindelijke smaak en het aroma, na verwelking worden ze verhit / gedroogd en verpakt
tea & foodpairing
de aardbei krijgt meer smaak, de rabarber verliest wat zuur, de Griekse yoghurt neigt naar crème fraîche en de rabarber schillen smelten weg als eetpapier, daarnaast zorgt de thee voor een mooie verbinding van alle smaken op het bord
eet lokaal , koop lokaal
een smaakvolle kas aardbei van Manders uit Baarlo en mooie dunne winter rabarber van Linders uit Beringe
de witte thee vind je bij de food@homeshop van Gommianz, Pastoor Huijbenplein 28, Panningen