groente risotto

een risotto die voedzamer en gezonder is dan de traditionele, de romanesco en cavolo nero zorgen voor meer bite en verzadiging en minder koolhydraten

ingrediƫnten
20 gr ongezouten boter
1 ui, gesnipperd
saffraandraadjes of saffraanpoeder naar smaak
250 gr risottorijst
90 ml droge witte wijn
900 ml warme groentebouillon
40 gr parmezaanse kaas, fijngeraspt + extra voor erbij
geraspte schil en sap citroen ( 1/2 tot 1 citroen, naar smaak)
400 gr romanesco (rauw) geraspt in een keukenmachine
100 gr jong cavolo nero blad, harde nerf verwijderd en in stukjes, kort gebakken

bereiding
smelt de boter met een scheutje olijfolie in een pan, voeg de ui toe en bak 10 min totdat hij zacht is
draai het vuur middelhoog en voeg de risottorijst toe en roer een paar minuten goed door totdat elke korrel met het vet is bedekt, roer de saffraan door de rijst
giet de witte wijn in de pan en laat een paar minuutjes zachtjes koken, regelmatig roeren
de warme bouillon beetje bij beetje door de rijst laten opnemen, ca. 20 minuten tot de rijst gaar en romig is
roer de geraspte kaas, citroenschil en sap, de geraspte romanesco en de cavolo nero blaadjes door de rijst en warm nog 3 minuten door
bij het uitserveren strooi je er nog wat extra kaas over
* in plaats van romanesco kun je ook bloemkool nemen en de cavolo nero kun je vervangen door boerenkool

groente uit de boerenwinkel van People's farm

Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij