Long Jing China & bietkaviaar op een blini

thee long jing
in het Chinees betekent long jing draken bron oftewel dragon well; de naam is ontstaan doordat de rots bij de waterbron op een drakenkop leek
hij behoort tot de Chinese top 10 theeën


in de provincie Zhejiang wordt al 1200 jaar lang thee geproduceerd, aan het einde van de ming dynastie en het begin va de qing dynastie werd long jing hier populair
toen werd hij uitsluitend geserveerd aan het hof, zelfs nu nog is het een officieel geschenk bij staatsbezoeken

de blaadjes voor deze long jing werden geplukt van 40 jaar oude theestruiken die groeien in de wuyi-regio van Zhejiang, het is een vroege first-flush thee die begin maart is geplukt

omschrijving
de smaak is zoet, denk aan zoete bonen, peultjes en doperwtjes
het aroma is notig, vegetaal, mineraal
het mondgevoel is romig en dik

tea & foodpairing
deze vegetarische kaviaar is gemaakt van biet, feta, peterselie, wasabi en rode peper, geserveerd op een blini van boekweitmeel, amandelmeel en karnemelk, gedecoreerd met oesterblad, oesterbloemetjes en een chinese anjer
het zoete van de thee reduceert hier het zuurtje in de kaviaar en in de blini, de thee krijgt meer nootaroma

*het oesterblad en de Chinese anjer zijn geplukt uit de tuin
*recept kaviaar en blini Natascha Boudewijn


Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij