broccoli chips
een heerlijk en gezond tussendoortje
recept
ingrediënten
2 broccoli stelen in dunne plakjes van ca. 1/2 cm dik
snuf grof zeezout en zwarte peper
2 theelepels fijngesneden dragon
2 eetlepels olijfolie
bereidingswijze
verwarm de oven voor op 220 graden
meng alle ingrediënten goed in een kom
verdeel de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat
bak ze in ca. 15-20 minuten krokant en draai ze halverwege om
variatie tip
gooi de laatste 2 minuten 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
rasp van een 1/2 citroen en een vleugje chilivlokken over de chips
no waste thee
kukicha wordt ook wel twijgjes thee genoemd, het is een mix van nerven en steeltjes van de theeblaadjes die gebruikt worden voor de Japanse thee gyokoro en matcha, hij heeft een unieke smaak omdat het gemaakt wordt van de leftovers van het blad en doordat de blaadjes niet worden gebruikt bevat hij minder cafeïne maar wel de kenmerkende grassige en notige aroma's
klik hier voor meer inspiratie aantafelmetthee.nl/nowaste