broccoli chips & kukicha

broccoli chips
een heerlijk en gezond tussendoortje

recept
ingrediënten
2 broccoli stelen in dunne plakjes van ca. 1/2 cm dik
snuf grof zeezout en zwarte peper
2 theelepels fijngesneden dragon
2 eetlepels olijfolie

bereidingswijze
verwarm de oven voor op 220 graden
meng alle ingrediënten goed in een kom
verdeel de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat
bak ze in ca. 15-20 minuten krokant en draai ze halverwege om

variatie tip
gooi de laatste 2 minuten 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
rasp van een 1/2 citroen en een vleugje chilivlokken over de chips

no waste thee
kukicha wordt ook wel twijgjes thee genoemd, het is een mix van nerven en steeltjes van de theeblaadjes die gebruikt worden voor de Japanse thee gyokoro en matcha, hij heeft een unieke smaak omdat het gemaakt wordt van de leftovers van het blad en doordat de blaadjes niet worden gebruikt bevat hij minder cafeïne maar wel de kenmerkende grassige en notige aroma's

klik hier voor meer inspiratie aantafelmetthee.nl/nowaste


Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij