no waste tea & food

no waste, low waste, zero waste, leftovers
hoe je het ook noemen wilt

je kunt het op zoveel verschillende manieren toepassen

fruit en groente
kun je lang bewaren door te drogen, wecken, inmaken, versuikeren of op olie te zetten, gebruik van de hele groente en fruit ook de schillen, wortels, het blad, loof of stronk

een restje raapstelen pesto heb ik ingevroren en deze #leftovers zijn heerlijk op een bruschetta

kruiden en eetbare bloemen uit de tuin
Oost-Indische kers
behalve de prachtige en smaakvolle bloemen kun je ook het blad eten
ik maak er een heerlijke pesto van

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is aan-tafel-met-thee-pesto-oost-indische-kers.2.jpg

van de stronk van broccoli maak ik deze kruidige broccoli-chips

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is aan-tafel-met-thee-broccoli-chips-thee-kukicha-2.jpg

thee
kukicha wordt ook wel twijgjes thee genoemd, het is een mix van nerven en steeltjes van de theeblaadjes die gebruikt worden voor de Japanse thee gyokoro en matcha, het heeft een unieke smaak omdat het gemaakt wordt van de leftovers van het blad en doordat de blaadjes niet worden gebruikt bevat hij minder cafeïne



Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij