no waste, low waste, zero waste, leftovers
hoe je het ook noemen wilt
je kunt het op zoveel verschillende manieren toepassen
fruit en groente
kun je lang bewaren door te drogen, wecken, inmaken, versuikeren of op olie te zetten, gebruik van de hele groente en fruit ook de schillen, wortels, het blad, loof of stronk
een restje raapstelen pesto heb ik ingevroren en deze #leftovers zijn heerlijk op een bruschetta
kruiden en eetbare bloemen uit de tuin
Oost-Indische kers
behalve de prachtige en smaakvolle bloemen kun je ook het blad eten
ik maak er een heerlijke pesto van
van de stronk van broccoli maak ik deze kruidige broccoli-chips
thee
kukicha wordt ook wel twijgjes thee genoemd, het is een mix van nerven en steeltjes van de theeblaadjes die gebruikt worden voor de Japanse thee gyokoro en matcha, het heeft een unieke smaak omdat het gemaakt wordt van de leftovers van het blad en doordat de blaadjes niet worden gebruikt bevat hij minder cafeïne