pesto oost-indische kers

echt alles van deze plant kun je eten, de bloemen en bladeren zijn lekker pittig en decoratief, van de jonge zaden kun je kappertjes maken

recept pesto
ingrediënten
70 gram blad Oost-Indische kers
15 gram Parmezaan geraspt
15 gram pecorino geraspt
1 handje amandelen
2 tenen knoflook, geperst
1/3 rode peper
(gerookt) zout en peper naar smaak
olijfolie extra vergine

werkwijze
bak kort het gewassen blad samen met de knoflook in een pan, doe dit mengsel in de keukenmachine, voeg de amandelen, rode peper, geraspte kaas en een flinke scheut olijfolie toe en draai tot een smeuïge pesto, maak op smaak met zout en peper


Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij