thee eten
met wat rijstazijn, sojasaus en gepofte rijst maak je van groene theeblaadjes waarmee je eerder thee hebt gezet een lekkere hartige snack, je benut alle werkzame stoffen van het theeblad en er is no waste
hier gingen ze in een Japanse salade met komkommer, zeewier, geroosterde sesamzaadjes, reepjes gepekelde gember, op smaak gebracht met limoen en een ambachtelijke Nederlandse sojasaus *
tea & foodpairing
de Gyokuro, een groene Japanse thee, net zo uniek als zijn naam ‘dauw druppel’
het proces bij de Gyokuro verloopt op een speciale manier
anders als bij de Japanse Sencha, dit maakt hem uniek
de theeplant wordt ongeveer drie weken afgedekt voor schaduw te creëren, hierbij ontwikkelen de verse theebladeren een kenmerkende rijke smaak en zoete geur, hij is delicaat maar heeft ook een krachtig aroma
hij geeft een licht vettige, zoete en umami smaak
* sojasaus uit Nederland
de makers van de umami rijke sojasaus Tomasu hebben in de Hoeksche Waard hun eigen sojabonen en tarwe verbouwd, deze ingrediënten worden gecombineerd met bronwater en grof grijs zeezout, geoogst in de Bretagne
de fermentatie gebeurt door toevoeging van hun eigen schimmel fungus Aspergillus Oryzae Tomasu
het enige wat nog rest is tijd geven...