theeblaadjes in de salade

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is aan-tafel-met-thee-japanse-salade-japanse-thee5jpg-1-1024x716.jpg

thee eten
met wat rijstazijn, sojasaus en gepofte rijst maak je van groene theeblaadjes waarmee je eerder thee hebt gezet een lekkere hartige snack, je benut alle werkzame stoffen van het theeblad en er is no waste

hier gingen ze in een Japanse salade met komkommer, zeewier, geroosterde sesamzaadjes, reepjes gepekelde gember, op smaak gebracht met limoen en een ambachtelijke Nederlandse sojasaus *

tea & foodpairing
de Gyokuro, een groene Japanse thee, net zo uniek als zijn naam ‘dauw druppel’
het proces bij de Gyokuro verloopt op een speciale manier
anders als bij de Japanse Sencha* dit maakt hem uniek
de theeplant wordt ongeveer drie weken afgedekt voor schaduw te creëren, hierbij ontwikkelen de verse theebladeren een kenmerkende rijke smaak en zoete geur, hij is delicaat maar heeft ook een krachtig aroma
hij geeft een licht vettige, zoete en umami smaak

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is aan-tafel-met-thee-japanse-salade-japanse-thee3-1024x1024.jpg

* de biologische groene thee Sencha vind je in de Gommianz food@homeshop, Pastoor Huijbenplein 28, Panningen
ook geef ik hier passende thee & food tips op het krijtbord

* sojasaus uit Nederland
de makers van de umami rijke sojasaus Tomasu hebben in de Hoeksche Waard hun eigen sojabonen en tarwe verbouwd, deze ingrediënten worden gecombineerd met bronwater en grof grijs zeezout, geoogst in de Bretagne
de fermentatie gebeurt door toevoeging van hun eigen schimmel fungus Aspergillus Oryzae Tomasu
het enige wat nog rest is tijd geven...


Pin0

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij