bitter is waarschijnlijk de minst populaire smaak van allemaal, maar sommige bitters hebben een heel bruikbare invloed op ons eten
overal ter wereld zijn thee, koffie, bier, wijn en chocolade favoriet, hun gemeenschappelijk kenmerk is dat ze bitter kunnen zijn
Zout, elke kok heeft het in de kast staan, van alledaags keukenzout tot het grove zout uit de Himalaya of het geurige fleur de sel uit Frankrijk of het sale marino uit Sicilië
een klein beetje zuur kan een gerecht al levendig maken en frisheid en diepgang aan ingrediënten geven
een tea & foodpairing met kaas, kersenchutney, een pittig kaaskoekje en groente zoetzuur
sommige recepten zijn meer dan zomaar een recept zoals de rijstepap van mijn moeder, voor mij nog steeds de allerlekkerste…..
in het Japans betekent het woord heerlijk , hij heeft geen bepaalde smaak en is minder gemakkelijk waar te nemen dan de andere smaken. Hij geeft een vol en rond mondgevoel, wordt omschreven als iets dat evenwicht schept, samenbindt en continuïteit, dikte en algemeen gevoel van welbehagen schept
wat kun je doen als je iets zoeter wilt laten smaken zonder suiker toe te voegen ?
hier vind je tips en alternatieven voor suiker in je drankje of gerecht