Blog

Welkom op mijn blog, de plek om mijn kennis en events over vegetarisch eten en pure losse thee met jullie te delen, met recepten en heerlijke tea & food combinaties.

Ik hoop jullie te kunnen inspireren!

Volg me ook op Facebook of Instagram.


bitter, een van de vijf smaken

bitter is waarschijnlijk de minst populaire smaak van allemaal, maar sommige bitters hebben een heel bruikbare invloed op ons eten
overal ter wereld zijn thee, koffie, bier, wijn en chocolade favoriet, hun gemeenschappelijk kenmerk is dat ze bitter kunnen zijn

zout, een van de vijf smaken

Zout, elke kok heeft het in de kast staan, van alledaags keukenzout tot het grove zout uit de Himalaya of het geurige fleur de sel uit Frankrijk of het sale marino uit Sicilië

zuur, een van de vijf smaken

een klein beetje zuur kan een gerecht al levendig maken en frisheid en diepgang aan ingrediënten geven

kaas etagere

een tea & foodpairing met kaas, kersenchutney, een pittig kaaskoekje en groente zoetzuur

rijstepap van mijn moeder

sommige recepten zijn meer dan zomaar een recept zoals de rijstepap van mijn moeder, voor mij nog steeds de allerlekkerste…..

UMAMI, een van de vijf smaken

in het Japans betekent het woord heerlijk , hij heeft geen bepaalde smaak en is minder gemakkelijk waar te nemen dan de andere smaken. Hij geeft een vol en rond mondgevoel, wordt omschreven als iets dat evenwicht schept, samenbindt en continuïteit, dikte en algemeen gevoel van welbehagen schept

zoet, een van de vijf smaken

wat kun je doen als je iets zoeter wilt laten smaken zonder suiker toe te voegen ?
hier vind je tips en alternatieven voor suiker in je drankje of gerecht