rijstepap van mijn moeder

sommige recepten zijn meer dan zomaar een recept zoals de rijstepap van mijn moeder, wat mij betreft nog steeds de allerlekkerste

je hebt nodig

  • 1 liter volle melk
  • 125 tot 150 gram dessert rijst ( dikte, afhankelijk van wat jij lekker vindt )
  • 2 eieren
  • 75 gram suiker ( naar smaak )

    wil je minder suiker gebruiken ? Lees dan mijn blog de-vijf-smaken-zoet

breng de melk aan de kook, was ondertussen de rijst en meng deze met de kokende melk, kook dit 10 minuten
ondertussen de eidooiers van de eiwitten scheiden, na 10 minuten de pan van het vuur nemen en de eidooiers door de warme pap roeren
de eiwitten stijf kloppen en luchtig door de afgekoelde pap roeren
versierd met blauwe bessen, ruby chocolade druppels en rode bietpoeder

 


Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij