kaas etagere

een kaasproeverij met uitgesproken kazen, chutney
groente zoetzuur en thee

alle kazen, de Taleggio, Manchego, Blauwader en Remeker rijp, zijn hoog op smaak, maar ook het kaaskoekje met olijven, oude kaas, rozemarijn, goudsbloem en zeezout zit vol umami
ik combineer het met een pittige kersenchutney en een zoetzuur van ui en courgette

de thee, Hong Ya uit Fu Ding, provincie Fujian China, is een zoete zwarte met een noot- en duidelijk cacao aroma

een spannende combinatie maar de thee deed wat ik graag wilde; het afzwakken van de grote hoeveelheid zout en umami
daarnaast werd het zuur van de courgette minder en de smaak van de kersenchutney rijker
de thee bleef vrijwel overal zijn smaak behouden en bij de ene kaas pakte het net wat beter uit dan bij de andere

de beste thee & kaas pairing krijg je door de combinatie van één kaas met één thee, maar in dit geval bij de keuze voor één thee bij alle kazen ben ik dik tevreden

de kersenchutney, zoetzuur ui-courgette en het kaaskoekje zijn huisgemaakt, de goudsbloem en vijg uit de tuin

de mooie kwaliteits- kazen zijn #leftovers van een tea & foodpairing training bij de International Tea & Coffee academy

Remeker rijp, Manchego, Taleggio, Bleu des Basques


Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij