Lapsang Souchong & Borekas

een tea & food pairing met een Lapsang Souchong, een Chinese zwarte thee met een uitgesproken rokerig aroma, dat is best een uitdaging

een huiswerkopdracht van de specialisatie training tea & foodpairing van de Tea & Coffee Academy. Er kwamen verrassende en mooie combinaties op tafel zoals die van Bram, een zomers mix drankje van Lapsang Souchong, tomaat en bleekselderij en de pairing met de huisgemaakte chocolade-sinaasappel-olijfolie-pistache taart van Macky waarbij de thee zorgt voor een explosie van de sinaasappel zeste

ik koos voor een pairing met de borekas, een Israƫlische snack hier met een vulling van aubergine en feta en Lapsang Souchong
het rokerige aroma van het vruchtvlees van de gegrilde aubergine wordt versterkt door de toegevoegde fijngemaakte theeblaadjes en de thee pairing.
de thee wordt zoeter en versterkt daarnaast ook nog de topping van pompoenpitten en sumak

het recept van de borekas is van Jigal Krant uit het kookboek TLV


Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij