Lapsang Souchong & Borekas

( English translation below )

Een tea & food pairing met een Lapsang Souchong, een Chinese zwarte thee met een uitgesproken rokerig aroma, dat is best een uitdaging

Een huiswerkopdracht van de specialisatie training tea & foodpairing van de Tea & Coffee Academy. Er kwamen verrassende en mooie combinatie’s op tafel zoals die van Bram, een zomers mix drankje van Lapsang Souchong, tomaat en bleekselderij en de pairing met de huisgemaakte chocolade-sinaasappel-olijfolie-pistache taart van Macky waarbij de thee zorgt voor een explosie van de sinaasappel zeste

Ik koos voor een pairing met de borekas, een Israëlische snack hier met een vulling van aubergine en feta en Lapsang Souchong
Het rokerige aroma van het vruchtvlees van de gegrilde aubergine wordt versterkt door de toegevoegde fijngemaakte theeblaadjes en de thee pairing.
De thee wordt zoeter en versterkt daarnaast ook nog de topping van pompoenpitten en sumak

De volgende opdracht is met 100% pure chocola original beans, ik ben benieuwd

A tea & food pairing with a Lapsang, a Chinese black tea with a pronounced smoky aroma, is quite a challenge

Our homework from the specialization tea & food Tea & Coffee Academy, surprising and succesfull combinations such as a summer mixed drink from Lapsang Souchong, tomato and celery made by Bram and the pairing with the homemade chocolate orange pistachio cake from Macky that causes an explosion of the orange zest

I chose a pairing with the borekas, an israeli snack here with a filling of eggplant, feta and Lapsang souchong. The smoky aroma of the flesh of grilled eggplant is enhanced by the added tea leaves and the pairing with the tea. The tea becomes sweeter and also strengthens the topping of pumpkin seeds and sumac

The next assignment is with 100% pure chocolate original beans, I am curious


Pin0

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij