zoete aardappel toast ~ oolong

De zoete aardappel brengt me weer even terug in de Aljezur in Portugal, er wordt gezegd dat deze regio de lekkerste zoete aardappelen heeft. Dit vanwege de ultieme combinatie van zon, vruchtbare grond en schone zeelucht. Er wordt zelfs in november een heus zoete aardappel feest georganiseerd

Thuis maakte ik van #leftovers een snelle toast: snij van de zoete aardappel plakjes van 0,5 cm en doe ze in de broodrooster totdat ze gaar zijn. Maak een guacamole door een avocado fijn te pletten, meng dit met het sap van een halve limoen, kruid met peper, zout, verse koriander en een snufje paprikapoeder, garneer met granaatappelpitjes en cress. Fris, gezond en in balans met de lichte biologische oolong Moondrops Jun Chiyabari uit Nepal die opvalt met zijn grote variëteit aan bladkleuren en zijn fluweelzachte smaak met aroma's van banaan, boter en honing

Het allerlekkerste zoete aardappel gerecht dat ik in de Aljezur heb geproefd was debombom de patata doce’ een chocolade bonbon gemaakt met pure chocola, gember, sinaasappel, amandel, paarse zoete aardappel en basilicum coulis, een dessert op de menukaart van restaurant Varzea op de Quinta do Sabugueiro, je kunt er fantastisch eten met vegetarisch, vis en vlees

'bombom' zoete aardappel

Pin0

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij