de zoete aardappel brengt me weer even terug in de Aljezur in Portugal
er wordt gezegd dat deze regio de lekkerste zoete aardappelen heeft
dit vanwege de ultieme combinatie van zon, vruchtbare grond en schone zeelucht
er wordt zelfs in november een heus zoete aardappel feest georganiseerd
thuis maakte ik van #leftovers een snelle toast
snij van de zoete aardappel plakjes van 0,5 cm en doe ze in de broodrooster totdat ze gaar zijn, ,maak een guacamole door een avocado fijn te pletten, meng dit met het sap van een halve limoen, kruid met peper, zout, verse koriander en een snufje paprikapoeder, garneer met granaatappelpitjes en cress
tea & foodpairing
fris, gezond en in balans met de lichte biologische oolong Moondrops Jun Chiyabari uit Nepal die opvalt met zijn grote variëteit aan bladkleuren en zijn fluweelzachte smaak met aroma's van banaan, boter en honing
het allerlekkerste zoete aardappel gerecht dat ik in de Aljezur heb gegeten was de ‘bombom de patata doce’
een chocolade bonbon gemaakt met pure chocola, gember, sinaasappel, amandel, paarse zoete aardappel en een basilicum coulis
een dessert op de menukaart van restaurant Varzea op de Quinta do Sabugueiro, je kunt er fantastisch eten met vegetarisch, vis en vlees