long jing, een groene thee van hoge kwaliteit uit Xi Hu, provincie Zhejiang, China
de aroma's zijn vegetaal, mineraal en noot
het mondgevoel is dik en romig
een smaak van geroosterde noten, zoete boontjes, doperwtjes, peultjes
long jing combineert over het algemeen goed met kaas
theeservies
de thee wordt hier geserveerd in mijn meest elegante glazen theepot
geïnspireerd op de vazen uit de Song-dynastie (jaar 960 -1279)
oorspronkelijk gemaakt van porselein, goud of zilver
het lichaam van de pot is verdeeld in 6 delen met 4 lijnen in de vorm van een meloen
tea & foodpairing
deze cracker met wortel paté, mangochutney en munt is een amuse uit mijn theeproeverij, die zorgt voor een heerlijke pairing met de long jing;
de thee verbindt alle smaken, de pittige mangochutney en de munt worden wat milder, de smaak van de wortel en cashewnoot wordt daarentegen versterkt
meer over long jing & food vind je hier Long Jing China & bietkaviaar op een blini & boerenkool salade & long jing