thee beleven met long jing

long jing, een groene thee van hoge kwaliteit uit Xi Hu, provincie Zhejiang, China
de aroma's zijn vegetaal, mineraal en noot
het mondgevoel is dik en romig
een smaak van geroosterde noten, zoete boontjes, doperwtjes, peultjes
long jing combineert over het algemeen goed met kaas

theeservies
de thee wordt hier geserveerd in mijn meest elegante glazen theepot
geïnspireerd op de vazen ​​uit de Song-dynastie (jaar 960 -1279)
oorspronkelijk gemaakt van porselein, goud of zilver
het lichaam van de pot is verdeeld in 6 delen met 4 lijnen in de vorm van een meloen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is aan-tafel-met-thee-longjing-theepot-amuse1-1024x1024.jpg

tea & foodpairing
deze cracker met wortel paté, mangochutney en munt is een amuse uit mijn theeproeverij, die zorgt voor een heerlijke pairing met de long jing;
de thee verbindt alle smaken, de pittige mangochutney en de munt worden wat milder, de smaak van de wortel en cashewnoot wordt daarentegen versterkt

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is aan-tafel-met-thee-longjing-theepot-1024x1024.jpg

meer over long jing & food vind je hier Long Jing China & bietkaviaar op een blini & boerenkool salade & long jing


Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij