Vijgentaartje & pu erh

Een taartje met verse geitenkaas, kruiden en de Italiaans kaas 'Piave' die zorgt voor veel umami, pairing met de Tangerine pu erh thee.
Het is een gebakken mandarijn gevuld met 3 jaar oude pu erh, deze is hier 6 maanden in gerijpt, dit zorgt voor een frisse nasmaak.

Wil je meer weten over post gefermenteerde thee ?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is aan-tafel-met-thee-tea-and-foodparing-puerh-vijg2.jpg

Tea & foodpairing
Er gebeurt veel, de thee versterkt de smaak van de vijg en kruiden, de kaas wordt zachter, de thee wordt frisser en fruitiger, daarnaast geeft deze combinatie ook nog een heerlijke lange nasmaak.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is aan-tafel-met-thee-tea-and-foodpairing-puerh-vijg4-1.jpg

recept
ingrediƫnten
rol quiche-taartdeeg, verse vijgen, 150 gram smeerbare geitenkaas, 3 eieren, 100 ml slagroom of volle melk, verse kruiden, bieslook, peterselie, oregano (1 bosje), 40 gram Italiaanse kaas Piave ( of een andere parmezaan ), zeezout, zwarte peper

werkwijze
bedek de ingevette taartvormpjes met het uitgerolde deeg, prik de bodem in met een vorkje en bedek royaal met geitenkaas en plaats in het midden de kruislings ingesneden vijgen, klop de eieren los met de room, geraspte Italiaanse kaas, kruiden, zout en peper, giet het mengsel langs de vijg over de geitenkaas en vul de taartjes tot de rand
bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende ongeveer 25 minuten tot een stevig mengsel
serveer ze warm


Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij