pu erh thee

Puerh thee cake

pu erh
een postgefermenteerde thee, komt van oorsprong uit Yunnan China, door iemand uit de stad Pu-Erh ontwikkeld
de basis is een groene thee, de 'mao cha', de thee ondergaat een fermentatie proces (beïnvloeding temperatuur, luchtvochtigheid)
bijzonder aan de thee is dat hoe langer hij bewaard blijft hoe kostbaarder hij wordt, er zijn twee varianten

raw pu erh
de groene thee wordt geperst, verpakt en weggelegd voor fermentatie, het proces duurt minimaal 8 jaar en kan oplopen tot 30 jaar, er ontwikkeld zich een unieke smaak en het levert een kostbare thee op

cooked pu erh
fermentatie van de groene thee vindt plaats onder vochtige doeken, door dit proces een aantal weken te herhalen krijg je op een snelle manier een post-gefermenteerde thee

afhankelijk van de manier van verwerken worden ze in verschillende vormen geperst, zoals op bovenstaande foto in een platte ronde koek (cake)

smaak pu erh
bitterheid en wrangheid verdwijnen door de fermentatie, hiervoor in de plaats komt een totaal nieuw aroma, hoe langer de thee bewaard blijft, hoe complexer en zoeter, denk aan mooie aardse aroma's zoals turf, truffel, bosgrond, paddenstoelen, pure chocola

theeproeverij van pu erh met huisgemaakte chocolade truffels raw + vegan




Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij