Schorseneren & Houjicha Japan

Deze Houjicha is een thee afkomstig uit Uji, Japan, op natuurlijke wijze geteeld zonder gebruik van pesticiden en met behulp van natuurlijke biologische kunstmest. Houjicha wordt gemaakt van de groene thee Sencha of Bancha, die op hoge temperatuur wordt geroosterd, hierdoor krijgt de thee een toegankelijke milde smaak en tevens verdwijnt de meeste cafeïne, hierdoor is hij ook prima te drinken voor kinderen en geschikt voor ’s avonds. Je maakt er in de zomer een heerlijke Coldbrew Icedtea van.

schorseneer--groene-thee-houjicha

Ook met deze niet alledaagse groente kun je alle kanten op, hier gestoofd in een vegan saus met garam masala, gember en groene peper, #ontop paddestoelen, limoen, tijm, walnoten en taggiasche olijven

Tea & foodpairing
de Houjicha heeft een volle warme roostersmaak die hier goed past bij het aardse, maar ook zoete van het schorseneer gerecht. Ook versterkt hij de smaak van de walnoot. Bij de kikkererwten fusilli, dat ik als bijgerecht serveerde, zorgt hij voor een heerlijk nootaroma

Recept

  • maak 600 gram schorseneren schoon en schil ze.
  • snij ze doormidden en kook ze 10 minuten
  • verhit olie in een pan en voeg de schorseneren, 10 gram gember in luciferreepjes gesneden, 1 kaneelstokje, 1 kleine in ringetjes gesneden groene chilipeper en 1 theelepel garam masala toe
  • laat alles zachtjes aanbakken zodat de smaken vrijkomen
  • voeg 3 dl. melk ( vegan, naar keuze) en zout toe en laat ongeveer in 10 minuten gaar stoven
  • leg ze met het ingedikte stoofvocht op een bord en garneer met gebakken paddenstoelen, tijm, walnoot stukjes, taggiasche olijven en limoenpartje
  • als bijgerecht: kikkererwten fusilli die je op smaak brengt met kruiden, pesto of notenolie. Ook lekker met rijst of aardappelpuree

Pin0

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij