een taart met fijngemalen pistachenoten en smaakvolle zomeraardbeien, echt bijzonder wordt hij door de verrukkelijke karamelcrème
heerlijk in een high tea, theeproeverij of als dolci in 'Bella Italia'; een Aan Tafel met Thee diner met pure en authentieke gerechten uit heel Italië, vegetarisch, vegan en met een eigen twist, elke gang wordt vergezeld van een passende culinaire thee ( klik hier voor meer info )
tea & foodpairing
mijn eerste keuze is de Oriental Beauty, een beroemde oolong uit Hsinchu, Taiwan ook wel Bai Hao oolong of Dong Fang Mei Ren genoemd
de blaadjes van deze thee zijn aan de theeplant gebeten door kleine sprinkhanen, Jacobiasca formosana genaamd
de blaadjes gaan hierdoor al aan de theeplant oxideren en zo wordt er een honingachtig aroma ontwikkeld
de thee is zoet, fruitig en heeft een licht hout aroma
bij de pairing geeft de thee nog meer diepgang aan de karamelcrème en de cake en thee worden beide zoeter
de tweede thee die ik heb uitgekozen is de Huang Shan Huang Da Cha, een gele thee uit Anhui China; gele thee ondergaat een aparte verwerking, lees ook mijn blog gele thee
de thee zonder taart zorgt voor een stevige en verfrissende thee-ervaring, hartig en zoet en met een nasmaak die mij doet denken aan aardbeien......
bij de taart is de gele thee mijn favoriet, de pairing zorgt voor een verrassende frisheid, de aardbei krijgt een licht zuurtje en in de thee wordt het nootaroma versterkt
recept taart Alessandra Avallone uit Italië