aardbeientaart & thee

een taart met fijngemalen pistachenoten en smaakvolle zomeraardbeien, echt bijzonder wordt hij door de verrukkelijke karamelcrème
heerlijk in een high tea, theeproeverij of als dolci in 'Bella Italia'; een Aan Tafel met Thee diner met pure en authentieke gerechten uit heel Italië, vegetarisch, vegan en met een eigen twist, elke gang wordt vergezeld van een passende culinaire thee ( klik hier voor meer info )

tea & foodpairing

mijn eerste keuze is de Oriental Beauty, een beroemde oolong uit Hsinchu, Taiwan ook wel Bai Hao oolong of Dong Fang Mei Ren genoemd

de blaadjes van deze thee zijn aan de theeplant gebeten door kleine sprinkhanen, Jacobiasca formosana genaamd
de blaadjes gaan hierdoor al aan de theeplant oxideren en zo wordt er een honingachtig aroma ontwikkeld

de thee is zoet, fruitig en heeft een licht hout aroma
bij de pairing geeft de thee nog meer diepgang aan de karamelcrème en de cake en thee worden beide zoeter

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is aan-tafel-met-thee-aardbei-taart2-1024x1024.jpg

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is aan-tafel-met-thee-aardbei-taart-thee3-1024x1024.jpg

de tweede thee die ik heb uitgekozen is de Huang Shan Huang Da Cha, een gele thee uit Anhui China; gele thee ondergaat een aparte verwerking, lees ook mijn blog gele thee

de thee zonder taart zorgt voor een stevige en verfrissende thee-ervaring, hartig en zoet en met een nasmaak die mij doet denken aan aardbeien......

bij de taart is de gele thee mijn favoriet, de pairing zorgt voor een verrassende frisheid, de aardbei krijgt een licht zuurtje en in de thee wordt het nootaroma versterkt

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is aan-tafel-met-thee-aardbei-taart-thee4-1024x1024.jpg

recept taart Alessandra Avallone uit Italië


Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij