Japanse mocktail met mandarijn, matcha en shiso blad
M A T C H A is groene thee waarvan de blaadjes tot poeder zijn fijngemalen, je moet het al kloppend oplossen in warm water, in tegenstelling tot gewone losse theeblaadjes die zijn aroma door infusie vrijgeeft
het is een in de schaduw gegroeide thee, wat betekent dat de Camellia Sinensis theeplanten 4-5 weken voor de oogst bedekt zijn met grote schermen, de theeplanten zijn hierdoor grotendeels afgeschermd van de zon, dit proces verhoogt de hoeveelheid chlorofyl (bladgroen) in het blad en aminozuren, waardoor de thee zijn prachtige groene kleur en een umami-smaak krijgt
S M A A K matcha heeft een unieke en moeilijk te beschrijven smaak, het is zowel zoet als umami en een beetje bitter en heeft een licht zilte geur, het kan goed gedronken worden bij een zoet hapje, een mooie tegenhanger voor de lichte bitterheid
G E Z O N D H E I D S V O O R D E L E N het elke dag drinken van groene thee helpt je gezond te blijven. Vooral matcha is erg gezond; 1 kopje matcha is als 8 kopjes gewone groene thee in termen van antioxidanten en vitamines . Wil je meer weten over de gezondheidsvoordelen van matcha en pure losse thee ? Lees dan hoe gezond is thee ?
M A T C H A drinken is enorm veelzijdig, je kunt het drinken als hete of koude thee maar ook toevoegen aan vruchtensap, een smoothie, melk of aan een mocktail of cocktail, het is makkelijk toepasbaar
B E R E I D I N G matcha thee
voor het zetten van Matcha thee wordt een klopper (bamboe whisk oftewel Chasen), een kloppenhouder (Kusenaoshi) een bamboe lepel (Chashaku) en een Matcha kom (Chawan) gebruikt
schep 1 bamboe lepeltje met matcha in de kom, dit meng je met circa 60 ml water van 80 graden, met de bamboe borstel de matcha met het water 20 seconden opkloppen tot er een groene thee-shot met een mooie schuimlaag ontstaat
M A T C H A & F O O D bij zure vruchten zoals citroen, limoen en grapefruit maar ook zoetere vruchten zoals peren, kersen, rozijnen, passievruchten, mango en bosbessen
daarnaast perfect met heel zoete smaken, zoals die van witte en pure chocola, maar ook met noten zoals walnoten, pistachenoten, hazelnoten, gemalen amandelen
ook in dressings, groente gerechten, desserts en gebak kan matcha iets toevoegen
Vegan matcha framboos taart
Omelet rol met savooiekool - spinazie - matcha - ricotta - taleggio