M A T C H A is groene thee waarvan de blaadjes tot poeder zijn fijngemalen, je moet het al kloppend oplossen in warm water, in tegenstelling tot gewone losse theeblaadjes die zijn aroma door infusie vrijgeeft
voor het zetten van Matcha thee wordt een klopper (bamboe whisk oftewel Chasen), een kloppenhouder (Kusenaoshi) een bamboe lepel (Chashaku) en een Matcha kom gebruikt
S M A A K matcha heeft een unieke en moeilijk te beschrijven smaak, het is zowel mild als een beetje bitter en heeft een licht zilte geur, het kan goed gedronken worden bij een zoet hapje, een mooie tegenhanger voor de lichte bitterheid in de matcha
M A T C H A drinken is enorm veelzijdig, je kunt het drinken als hete thee maar ook toevoegen aan vruchtensap, een smoothie, melk of aan een mocktail of cocktail, het is makkelijk toepasbaar
B E R E I D I N G matcha thee
schep 1 bamboe lepeltje met matcha in de kom, dit meng je met circa 60 ml water van 80 graden, met de bamboe borstel de matcha met het water 20 seconden opkloppen tot er een groene thee-shot met een mooie schuimlaag ontstaat
M A T C H A & F O O D bij zure vruchten zoals citroen, limoen en grapefruit maar ook zoetere vruchten zoals peren, kersen, rozijnen, passievruchten, mango en bosbessen
daarnaast perfect met heel zoete smaken, zoals die van witte en pure chocola, maar ook met noten zoals walnoten, pistachenoten, hazelnoten, gemalen amandelen
ook in dressings of in groente gerechten kan matcha iets toevoegen