ROOIBOS

Rooibos is geen echte thee maar een kruiden infusie oftewel tisane, niet afkomstig van de theestruik Camellia Sinensis maar van de Aspalathus linearis, een plant uit Zuid-Afrika die groeit in de omgeving van Cederberg. Er is een groene en een rode rooibos. De bladeren ( het zijn lange fijne naalden) worden geplukt, gestampt en in de laatste fase wordt de rode rooibos in de zon ter oxidatie gelegd, bij de groene gebeurt dit niet.

De smaak de rode is licht zoet,  wat sterker van smaak dan de groene, deze is frisser en kruidiger 
Het mondgevoel
een mooi gelaagde thee, vol en romig

Rooibos & gezondheid
Rooibos is vrij van cafeïne en is dus een ideale drank om af te wisselen met cafeïne houdende dranken. Ik drink hem graag in de avond. Ook heel geschikt en toegankelijk voor kinderen. Rooibos bevat een aantal vitamines, mineralen en heel veel antioxidanten, het effect is groter met losse blaadjes dan met een zakje en bij een minimale trektijd van 5 minuten. Volgens verschillende onderzoeken geeft het o.a. bescherming tegen hartziekten, kanker, diabetes en ontstekingen.

Rooibos & food 
Mooie en gemakkelijk inzetbare infusie, combineert met veel verschillende gerechten. Je kunt er ook een rooibos latte mee maken of een rooibos icedtea met sinaasappel. Combineer het eens bij een gerecht met vanille tonen. Ook kun je de infusie en blaadjes gebruiken in een gerecht, zoals hier een kruidig en zoet vegan huisgemaakt taartje waarin een biologische rooibos is verwerkt in de bodem en in de vulling. Met de droge blaadjes bovenop als garnering en crunch.
Het taartje is een kruidig en zoet hapje uit mijn theeworkshop.

Wil je een rooibos latte maken ?

https://www.aantafelmetthee.nl/theesoorten/rooibos-latte/

Groene rooibos & vegetarisch brood
met Quorn, zoete aardappel, wortel en rode rijst
Rooibos & Rode quinoa, kastanjechampignons, noten, walnoot-pesto


Pin0

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij