net zoals je de Chinees theepotjes van ongeglazuurde klei kunt gebruiken om je thee te personaliseren ( door er steeds dezelfde thee in te zetten absorbeert het aardewerk het aroma van de betreffende thee ), zo kun je ook bij het drinken uit kopjes van verschillende vormen en kleuren, de nadruk leggen op jouw persoonlijke voorkeuren
uiteraard hebben de zetwijze en het gebruikte water de grootste invloed op de smaak, maar het verbaast me soms hoe verschillend de smaakbeleving en ervaring van het drinken van dezelfde thee kan zijn uit verschillende kopjes
ook toont onderzoek aan dat thee beter smaakt uit een speciaal kopje dat sentimentele waarde voor je heeft of waarvan je denkt dat het cultureel precies past bij de thee die jij graag drinkt
hier drink ik de Russische zwarte gaba thee Krasnodar, gezet in de gaiwan, uit verschillende kopjes, de droge blaadjes ruiken naar bessen en chocola, de smaak is zoet met aroma’s van fruit en kruiden
tea & foodpairing
de zaadjes van het geluk klavertje Oxalis deppei kreeg ik cadeau, inmiddels ontkiemd en in bloei, eetbaar met een citroensmaak
ook in de de thee zit een klein zuurtje, samen proevend haalt het klavertje het citroenaroma in de thee naar boven