spirulina bowl

ontbijtbowl
yoghurt gemengd met spirulina, een blauwgroene zoutwater alg met flink wat eiwitten, mineralen en vitamines, bovenop mandarijnen en ingevroren blauwe bessen van afgelopen zomer
de granola is huisgemaakt met zwarte quinoa, havergrutten, zonnebloempitten, gedroogde korenbloem en kaasjeskruid

schapenyoghurt
deze Drentse schapenyoghurt heeft een uitgesproken zachte smaak, een yoghurt met 100% rechtsdraaiend melkzuur en is direct afgevuld in een pot en wordt vervolgens in een warme ruimte geplaatst, hier rust de yoghurt tot wel 8 uur om vast te worden en zijn smaak te ontwikkelen

spirulina
is een blauwgroen algje dat meer dan 65% aan complete eiwitten bevat (300% meer dan vis, vlees of gevogelte, met 0% cholesterol)
spirulina is ook zeer rijk aan chlorofyl, ijzer (ongeveer 58 keer meer dan spinazie) antioxidanten, bètacaroteen en essentiële vetzuren omega 3 en 6, spirulina werkt ook goed bij mensen die spijsverteringsproblemen hebben want het helpt de opname van voedingsstoffen door het lichaam te bevorderen
( bron Juglen Zwaan )

granola met grutten
grutten is het werkwoord voor het breken van haver, gerst of boekweit
havergrutten zijn gebroken stukjes geroosterde haver, in tegenstelling tot havervlokken/mout zijn ze niet geplet, daardoor behouden ze een volle en knapperige haversmaak en hebben ze een lekkere stevige bite
met grutten kun je alles doen wat je ook met havervlokken/mout doet

blauw eten
wist je dat onze smaak ook wordt beïnvloed door presentatie,
vorm en kleur?
bij licht blauw denk je aan fris
daarnaast reageert ook je lichaam op kleur, blauw kalmeert

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is aan-tafel-met-thee-spirulina-ontbijt-gezond.4-1024x1024.jpg

Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij