An Ji Bai cha uit de gaiwan

An Ji Bai Cha, een prachtige groene thee, van hoge kwaliteit en in het voorjaar geplukt in Anji, Zhejiang, China, gezet op de oosterse manier; gong fu cha, dat betekent vrij vertaald 'met aandacht thee zetten', bij deze manier van thee zetten horen allerlei theeceremonies met bijbehorende theepotjes en materialen, hier gebruik ik de traditionele gaiwan

het is een gebruiksvriendelijk en heel gemakkelijk schoon te maken kommetje met deksel, vaak gemaakt van duurzaam en mooi beschilderde porselein
door het bolvormige deksel ontstaat er condens en een goede luchtstroom, terwijl de wijd uitlopende kop alle blaadjes voldoende ruimte biedt om hun smaken vrij te geven

in mijn Thee workshop & proeverij laat ik zien hoe je thee kunt zetten met de gaiwan

op de oosterse manier theedrinken betekent de thee echt beleven, er tijd voor nemen
je start met het ruiken aan de droge bladeren, het aroma van deze An Ji Bai bladeren doet me denken aan salmiak, als de thee gezet is ruik je aan de natte bladeren, ik ruik bloemen, de thee infusie is weer fris, licht-zoet en vegetaal

in de gaiwan kun je spelen met de hoeveelheid thee, de temperatuur en trektijd, je kunt de thee meerdere keren opnieuw opschenken, hij blijft smaak afgeven en elke infusie geeft zijn eigen smaak en aroma
hier gebruik ik 3 gram thee, voeg ik steeds 100 ml gefilterd water toe en kan ik de thee maar liefst 8x opnieuw opschenken


Pin

meer weten over thee of vegetarisch eten of benieuwd naar een workshop?

Neem contact op

Ans Jacobs van Aan Tafel met Thee

over Ans

Mijn hele leven ben ik al dol op groente en sinds een aantal jaren ook op pure losse thee. Thee is voor mij veel meer dan alleen thee, het is een rustmoment, een beleving. Kleur, sfeer, styling, natuur, bloemen en gastvrijheid zijn naast thee en de vegetarische keuken, elementen die terugkomen in mijn proeverijen en workshops.

over mij